Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z kurczaka
- 1/2 sztuki brokułu
- 1 sztuka bakłażan
- oliwa
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 1 sztuka czerwona cebula
- 100 g makaronu penne (3 kolory)
- 1 ząbek czosnku
- sól
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- pieprz
- szczypiorek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bazylię, oregano, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Marynatą posmaruj filet i odstaw na godzinę.
- Bakłażana pokrój w 2-centymetrowe plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie opłucz, osusz i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Wyłóż na papierowy ręcznik i oprósz pieprzem.
- Różyczki brokułu i makaron ugotuj osobno al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż razem z kurczakiem.
- Mięso pokrój, dodaj makaron, pomidory, brokuł, bakłażana i cebulę. Wymieszaj i posyp szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis