Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
250 g makaron
ruote tricolore200 g ser pleśniowy
3/4 szklanki mleko
2 łyżki natka pietruszki
posiekana1 sztuka filet z kurczaka
pojedynczy6 sztuk szparagi
1 łyżka olej
+ do smażeniasól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paseczki. Kawałki mięsa wymieszaj z solą, pieprzem oraz olejem. Piecz 10 minut w 200 st. C.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Ser włóż na patelnię. Dolej mleko i podgrzewaj, aż ser się rozpuści.
- Do zawartości patelni dodaj odcedzony makaron i natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Szparagi oczyść, odkrój twarde końcówki i smaż na rozgrzanym oleju przez 1 minutę. Następnie podlej wodą i duś przez 7 minut.
- Makaron z sosem serowym wyłóż do miseczek. Dodaj kawałki kurczaka oraz szparagi.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku