Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Makaron z serem pleśniowym i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti lub wstążki
  • 150 ml  śmietany kremówki
  • 150 g  boczku w plastrach
  • 100 g  błękitnego sera pleśniowego
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą.
  2. Boczek pokrój w wąskie paski i podsmaż na dużej suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, przełóż chrupiący boczek na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tłuszcz zlej z patelni, ale nie wycieraj.
  3. Wlej na patelnię śmietanę i pokrusz ser pleśniowy. Mieszaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Wrzuć do powstałego sosu makaron oraz boczek i dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE