Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z sosem wątróbkowo-pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu penne
  • 30 dag  wątróbki drobiowej
  • 15 dag  pieczarek
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebule obierz i drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym maśle i oliwie. Następnie dodaj oczyszczoną, pokrojoną na małe kawałki wątróbkę. Smaż wszystko razem przez kilka minut.
  2. Do smażącej się wątróbki dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i wlej wino. Przykryj i duś wszystko przez 5 minut.
  3. Następnie dodaj przekrojone na połówki pomidorki, po szczypcie soli oraz pieprzu.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i jeszcze gorący połącz z sosem wątróbkowo-pieczarkowym. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE