Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 400 g makaron
gniazda wstążki - 3 łyżki masło orzechowe
- 2 łyżki miód
- 3 łyżki sos sojowy
- 1 sztuka cytryna
- 200 g pierś kurczaka
- 1 sztuka marchew
- 100 g groszek zielony
- 1 sztuka kapusta pekińska
- 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka kolendra
- orzechy ziemne
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń producenta: twardość al dente 10 minut, normalnie 12 minut.
- Masło orzechowe, miód, sos sojowy oraz sok z cytryny mieszamy w miseczce, aby powstał nam aromatyczny dodatek do dania.
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojonego kurczaka. Następnie dodajemy pokrojone w słupki warzywa oraz posiekany czosnek i groszek. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do nich przygotowany wcześniej sos.
- Danie podajemy posypane listkami kolendry i orzeszkami ziemnymi.