Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Marynowane kotlety wieprzowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety wieprzowe
    Marynata
  • 7-8 łyżek  oleju
  • 7-8 łyżek  sosu sojowego
  • 3 łyżki  musztardy z ziarnami gorczycy
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej olej. Dodaj do niego sos sojowy, musztardę, suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sporą ilość soli i pieprzu. Wymieszaj.
  2. Kotlety umyj, osusz. Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. W czasie marynowania kilkakrotnie obróć mięso.
  3. Zamarynowane kotlety osącz z marynaty. Ułóż na tackach do grillowania i upiecz z obu stron na rumiano (po 15 minut z każdej strony). W czasie pieczenia mięso posmaruj kilkakrotnie marynatą.
  4. Gotowe danie podawaj z sosem tzatziki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE