Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kotlety wieprzowe
- Marynata
- 7-8 łyżek oleju
- 7-8 łyżek sosu sojowego
- 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wlej olej. Dodaj do niego sos sojowy, musztardę, suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sporą ilość soli i pieprzu. Wymieszaj.
- Kotlety umyj, osusz. Zalej marynatą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. W czasie marynowania kilkakrotnie obróć mięso.
- Zamarynowane kotlety osącz z marynaty. Ułóż na tackach do grillowania i upiecz z obu stron na rumiano (po 15 minut z każdej strony). W czasie pieczenia mięso posmaruj kilkakrotnie marynatą.
- Gotowe danie podawaj z sosem tzatziki.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca