Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Medaliony cielęce z borówkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Smaczne, mięsne danie :)

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  polędwica cielęca
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • mąka
  • oliwa
    do smażenia
  • 4 łyżki  borówki
    smażone
  • 4 sztuki  jabłka
    winne

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka myjemy, nie obieramy, kroimy na 4 części, usuwamy gniazda nasienne i szypułki i od razu, by nie ściemniały, podsmażamy na rozgrzanej oliwie (mogą się lekko zarumienić).
  2. Mąkę łączymy z przyprawami.
  3. Obrane z błon polędwiczki kroimy w plastry o grubości centymetra, rozbijamy, formujemy jednakowej wielkości medaliony, oprószamy mąką z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce na 10 minut.
  4. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy plastry mięsa po 2 minuty z każdej strony, wykładamy na wygrzane talerze, kropimy obficie sokiem z cytryny, obtaczamy usmażonymi jabłkami i borówkami i od razu, bardzo gorące podajemy.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE