Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mielone faszerowane suszonymi pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
  • 400 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka świeżej bazylii
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, sól, pieprz, 2 łyżki bułki tartej i wyrób na jednolitą masę.
  2. Pomidory odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Do pomidorów dodaj posiekaną bazylię oraz rozgnieciony czosnek.
  3. Nabieraj porcję masy mięsnej, spłaszcz na dłoni, na środku połóż farsz pomidorowy i uformuj kotleciki. Obtocz je w pozostałej bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gdy kotlety będą rumiane podpiecz je przez 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 100 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE