Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Mięsne kuleczki w szpinaku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 szklanka  ryżu
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  mleka
  • świeże liście szpinaku (jak największe)
  • sól
  • pieprz
  • odrobina masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie i ostudź.
  2. Liście szpinaku ostrożnie wrzuć do wrzątku i zostaw pod przykryciem na 30 sekund. Następnie odsącz i zalej zimną wodą.
  3. Bułkę tartą zalej mlekiem i poczekaj, aż napęcznieje. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  4. Mięso mielone wymieszaj z ostudzonym ryżem, napęczniałą bułką, jajkiem i zeszkloną cebulą na jednolitą masę. Wilgotnymi rękoma formuj 5-centymetrowe kuleczki.
  5. Owijaj kuleczki liśćmi szpinaku tak, aby z każdej strony przylegały do mięsa.
  6. Gotowe kulki ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE