Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mięsne kulki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 150 g  pomidorków koktajlowych
  • 4 sztuki małe cebule
  • 1 sztuka białko z jajka
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki  ostrej papryki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj białko jajka, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i musztardę. Dopraw do smaku solą, ostrą papryką i ziołami i wymieszaj na jednolitą masę. Dłonią nabieraj porcje masy i formuj z nich małe klopsiki.
  2. Na osączone z wody patyczki nadziewaj pulpecik, pomidorek koktajlowy oraz 1/2 cebuli. Powtarzaj czynność do wyczerpania składników.
  3. Tak przygotowane szaszłyki piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE