Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Mięsne kulki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  wieprzowej wątróbki
  • 200 g  wątróbki drobiowej
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 3 sztuki jajka
  • olej
    Dodatkowo
  • keczup
  • majonez
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. Cebule obierz i posiekaj. Wątróbki drobno pokrój i podsmaż z cebulą na rozgrzanym oleju. Po wystygnięciu wątróbkę, cebulę i jajka zmiel. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Z powstałej masy uformuj kulki. Na półmisku ułóż liście sałaty. Nałóż na nie cienką warstwę majonezu, a następnie ułóż kulki z wątróbki. Wierzch polej keczupem. Podawaj na zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE