Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miodowe żeberka z piekarnika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  żeberek w jednym kawałku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  octu jabłkowego
  • 2 łyżki  miodu z mniszka
  • kolendra
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka umyj, osusz.
  2. Oliwę wymieszaj z octem, kolendrą, pieprzem i miodem. Uzyskaną marynatą polej żeberka i odstaw na 2 godziny do lodówki. Przez ten czas kilkakrotnie odwróć żeberka w marynacie.
  3. Po tym czasie przełóż żeberka razem z marynatą do naczynia żaroodpornego. Podlej 250 ml wody, przykryj folią aluminiową i piecz 30 minut w 200 st. C. Następnie zdejmij folię i piecz jeszcze 15 minut.
  4. Gotowe żeberka podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE