Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Miodowe żeberka z piekarnika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  żeberek w jednym kawałku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  octu jabłkowego
  • 2 łyżki  miodu z mniszka
  • kolendra
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka umyj, osusz.
  2. Oliwę wymieszaj z octem, kolendrą, pieprzem i miodem. Uzyskaną marynatą polej żeberka i odstaw na 2 godziny do lodówki. Przez ten czas kilkakrotnie odwróć żeberka w marynacie.
  3. Po tym czasie przełóż żeberka razem z marynatą do naczynia żaroodpornego. Podlej 250 ml wody, przykryj folią aluminiową i piecz 30 minut w 200 st. C. Następnie zdejmij folię i piecz jeszcze 15 minut.
  4. Gotowe żeberka podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE