Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
25 dag mąki pszennej
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki przegotowanej wody
3 sztuki jajka
1 łyżka oliwy
1/4 łyżki słodkiej papryki w proszku
sól
1/2 szklanki startego żółtego ostrego sera
- Farsz
2 sztuki zielone papryki
1 sztuka duża marchewka
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
30 dag mięsa wieprzowego bez kości
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
sól
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki ciasta zmiksuj, odstaw na godzinę. Następnie usmaż grubsze naleśniki.
- Paprykę oczyść i wraz z obraną marchewką pokrój w średnią kostkę. Mięso pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Fasolę odcedź.
- Marchewkę i mięso lekko obsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Podlej 2 łyżkami wody, nakryj pokrywką i duś 20 minut na małym ogniu.
- Dodaj paprykę i fasolę, chwilę duś. Dopraw solą do smaku i zapraw mąką ziemniaczaną.
- Farsz nakładaj na naleśniki, posyp natką i zwiń w rulon.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, ułóż naleśniki, posyp serem. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 st. C. Ser powinien być rozpuszczony i lekko zrumieniony.
Źródło przepisu: Twoje przepisy