Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Naleśniki po meksykańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  białej fasoli
  • 1 sztuka cebula
  • 600 g  mięsa mielonego
  • 100 g  kukurydzy z puszki
  • 1 sztuka papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 3 sztuki jajka
  • olej
  • 200 ml  mleka
  • 100 g  mąki
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
  • 150 g  startego sera żółtego

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę wrzuć do miski, zalej zimną wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj do miękkości i odcedź.
  2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso mielone i wszystko razem podsmaż.
  3. Do zawartości patelni dodaj kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i ugotowaną fasolę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy oraz 2/3 posiekanej natki pietruszki.
  4. Jajka zmiksuj z mlekiem, mąką oraz szczyptą soli. Z powstałego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
  5. Seler naciowy pokrój w małe kawałki. Pomidorki przekrój na pół i podsmaż je razem z selerem na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pozostałą posiekaną natkę pietruszki.
  6. Na naleśniki wyłóż mięsny farsz, zwiń je i posyp tartym żółtym serem. Gotowe danie podawaj z sałatką z pomidorków i selera.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE