Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z farszem kurczakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 szklanka  zimnej przegotowanej wody
  • 3-4 sztuki krople oleju
  • 2 sztuki i 1/4 szklanki mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
  • 1 łyżka  kurkumy
    Farsz
  • 50-60 dag  mięsa z kurczaka ugotowanego i pokrojonego na małe kawałki
  • 2 sztuki średnie pory
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki pieczarki
  • 2 łyżki  przyprawy do gyrosa
  • garść szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni smaż naleśniki.
  2. Farsz: Pory pokrój w półtalarki, a cebulę w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie dodaj pokrojone w drobną kostkę pieczarki i duś pod przykryciem przez 9 minut. Po tym czasie dodaj mięso, szczypiorek oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  3. Przygotowany farsz rozłóż na naleśnikach i zwiń je w ruloniki. Podawaj z sosem śmietanowo-paprykowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE