Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- Ciasto
- 2 sztuki jajka
- 1 szklanka mąki
- 1.5 szklanek mleka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta cukru
- Dodatkowo
- 150 g kiełbasy
- 800 g bobu
- 1 sztuka cebula
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Zahartuj go zimną wodą i obierz ze skórki.
- Cebulę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Dodaj bób i smaż kilka minut. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i dopraw.
- Zmiksuj składniki na ciasto. Podsmaż kilka plasterków kiełbasy, wlej porcję ciasta i usmaż naleśnik. Podawaj z porcją bobu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka