Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Farsz
  • 500 g  mielonej wołowiny
  • 1 sztuka duża cebula
  • 400 g  pomidorów z puszki bez skórki
  • 3 łyżki  oleju
  • kilka listków świeżej bazylii
  • pieprz
  • sól
    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim mięso. Ciągle mieszając dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze kilka minut. Następnie dodaj pomidory z puszki i duś wszystko przez 15 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj posiekaną bazylię.
  2. Do miski wsyp mąkę. Dodaj jajko, mleko, wodę oraz szczyptę soli. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Patelnię posmaruj olejem i smaż na niej naleśniki.
  3. Gotowe naleśniki posmaruj wcześniej przygotowanym farszem, zwijaj w ruloniki i podsmaż przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE