Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pomidory
- 2 sztuki papryka czerwona
- 250 g fasolka szparagowa
zielona - 400 g wołowina
udziec - 1 garść natka pietruszki
posiekana - 1 łyżka estragon
posiekany - 500 ml mleko
- 1 sztuka jajka
- 200 g mąka
- olej
do smażenia - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz i obierz ze skórki. Następnie wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
- Papryki oczyść, pokrój w cienkie paseczki. Fasolkę szparagową umyj i ugotuj na półtwardo.
- Mięso oczyść, pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do wołowiny paprykę i chwilę podsmaż. Dodaj pomidory, fasolkę szparagową oraz zieleninę. Składniki dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś przez chwilę.
- Jajko rozkłóć z mlekiem oraz szczyptą soli. Dodaj mąkę i przygotuj jednolite ciasto. Odstaw je na chwilę.
- Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim cienkie naleśniki. Zrumienione placki wypełnij mięsno-warzywnym farszem i złóż na pół.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski