Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Nóżki w galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 3 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki golonki wieprzowe
  • 2 sztuki nóżki wieprzowe
  • 2 łyżki  vegety
  • pieprz
  • 3 sztuki średnie marchewki
  • 1 łyżka  soli
  • 1 sztuka wołowa kostka rosołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Golonki i nóżki dobrze oczyść, pokrój na mniejsze porcje i umyj. Następnie włóż mięso do garnka, zalej wodą tak by golonki były zakryte.
  2. Marchewki obierz i w całości wrzuć do mięsa. Dodaj liście laurowe, sól i pieprz. Zagotuj. Podczas gotowania dodaj vegetę i kostkę rosołową.
  3. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez 3 godziny. Po tym czasie wyjmij marchewki, golonki i nóżki. Ostudź. Oddziel mięso od kości i pokrój.
  4. Wywar przecedź. Dodaj do niego mięso i pokrojone w kostkę marchewki. Całość rozlej do miseczek, a gdy ostygnie wstaw do lodówki, by galareta stężała.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE