Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
- 3 sztuki liście laurowe
- 2 sztuki golonki wieprzowe
- 2 sztuki nóżki wieprzowe
- 2 łyżki vegety
- pieprz
- 3 sztuki średnie marchewki
- 1 łyżka soli
- 1 sztuka wołowa kostka rosołowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Golonki i nóżki dobrze oczyść, pokrój na mniejsze porcje i umyj. Następnie włóż mięso do garnka, zalej wodą tak by golonki były zakryte.
- Marchewki obierz i w całości wrzuć do mięsa. Dodaj liście laurowe, sól i pieprz. Zagotuj. Podczas gotowania dodaj vegetę i kostkę rosołową.
- Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez 3 godziny. Po tym czasie wyjmij marchewki, golonki i nóżki. Ostudź. Oddziel mięso od kości i pokrój.
- Wywar przecedź. Dodaj do niego mięso i pokrojone w kostkę marchewki. Całość rozlej do miseczek, a gdy ostygnie wstaw do lodówki, by galareta stężała.
Źródło przepisu: przyślij przepis!