Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ogniste kotleciki z paprykową salsą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • mała czerwona cebulka
  • 3 łyżeczki  posiekanej natki pietruszki
  • papryczka chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • oliwa
  • 1 szczypta  pieprzu
    Salsa
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka mała czerwona cebulka
  • sok z limonki lub cytryny
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulkę, kolendrę, czosnek i chili posiekaj. Dodaj do mięsa razem z mieloną papryką, kolendrą, pieprzem i oliwą. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Z masy mięsnej uformuj 4 duże lub 6 średnich kotletów. Posmaruj je delikatnie oliwą i smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  3. Paprykę i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sok z limonki, oliwę oraz sól i wymieszaj po czym odstaw do lodówki.
  4. Kotleciki podawaj z salsą i bagietką opieczoną na grillu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE