Dzisiaj jest: Wtorek, 24.11.2020 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Omlet z kurczakiem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  mleka
  • 1 łyżeczka  mąki
  • sól
  • 1 łyżka  oliwy
    Farsz
  • 20 dag  piersi z kurczaka
  • 1/2 sztuki małej żółtej papryki
  • 1/2 sztuki małej czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki małej zielonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • sól
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka, mąkę i mleko miksuj przez 3 minuty. Dopraw do smaku solą.
  2. Oliwę rozgrzej na średniej patelni. Wylej na patelnię ciasto, smaż przez 30 sekund na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień do średniego, nakryj pokrywką i smaż jeszcze 3 minuty. Wyłącz ogień.
  3. Mięso natrzyj sosem sojowym. Warzywa umyj, pokrój w kostkę i podsmaż razem z mięsem na dużym ogniu przez 2 minuty. Dopraw do smaku, a następnie nakryj pokrywką, zmniejsz ogień i duś jeszcze 5 minut.
  4. Omlet wyłóż na talerz, na połówce ułóż farsz, posyp natką, przykryj drugą połową. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE