Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżki mleko
- 1 plaster szynka
- 1 sztuka papryka
- 1/4 pęczki szczypior
- 1 plaster ser żółty
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1 łyżka oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek posiekaj i dodaj do jajek.
- Szynkę i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie zmniejsz ogień, wlej jajka, przykryj pokrywką i smaż przez 3 minuty. Gdy omlet się zetnie, przewróć go na drugą stronę.
- Na połowie omletu połóż plaster żółtego sera i złóż omlet na pół. Smaż chwilę pod przykryciem, aż ser się rozpuści.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka