Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka cebula
- 2 plastry szynki
- 1 sztuka pomidor
- 2 plastry sera żółtego
- 1 pęczek szczypiorku
- olej
- Masa jajeczna
- 3 sztuki jajka
- pieprz
- sól
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki mleka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka wbij do miski. Dodaj 3 łyżki mleka oraz 2 łyżki mąki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie wylej na nie masę jajeczną. Całość podsmaż z obu stron.
- Ser pokrój w kostkę. Pomidor umyj, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Szczypiorek drobno posiekaj. Składniki wyłóż na omlet i smaż 10 minut na małym ogniu. Gotowy omlet przełóż na talerz składając go na pół.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników