Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
600 g udziec wieprzowy
2 łyżki olej
1 sztuka cebula czerwona
2 sztuki chili papryczka
100 g groszek konserwowy
6 sztuk jajka
1/2 pęczki kolendra
4 sztuki pomidory
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso dokładnie oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Zdejmij mięso z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
- Czerwoną cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczki chili pokrój na małe kawałki, a groszek odsącz z zalewy.
- 1/4 cebuli i groszek podsmaż, mieszając. Jajka ubij, po czym 1/4 wylej na składniki patelni. Zrumień z obu stron. W ten sam sposób przygotuj kolejne 3 omlety.
- Kolendrę posiekaj. Połącz z pokrojonymi pomidorami i posiekaną cebulą. Dopraw do smaku.
- Salsę pomidorową i podsmażone wcześniej mięso wyłóż na omlety, po czym złóż je na pół.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku