Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg filetów z kurczaka
1 opakowanie makaronu chińskiego jajecznego
1/2 sztuki kapusty pekińskiej
1 szklanka orzechów ziemnych
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka curry
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1 sztuka białko
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz.
- Smaż wszystko razem, a po 10 minutach dodaj kapustę i orzechy. Podlej wszystko bulionem i duś jeszcze 15 minut. Po tym czasie wbij białko i jeszcze chwilę podsmaż.
- Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z mięsem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis