Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki kluski na parze
500 g mięso mielone
olej
1 sztuka cebula
1 sztuka papryka
200 g pieczarki
150 g ser żółty
sól
do smakupieprz
do smaku10 łyżek sos bolognese
ze słoika
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. Dopraw je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę oraz paprykę. Podsmaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj sos bolognese, wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
- Pampuchy przetnij na pół, wydrąż i wypełnij nadzieniem mięsnym. Wierzch posyp startym serem i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przyslij przepis