Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 sztuki duże czerwone papryki
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- ostra papryka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- ryż
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso, usmaż. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Fasolę i kukurydzę odcedź z zalewy. Dodaj do usmażonego mięsa, dopraw ostrą papryką i wymieszaj.
- Z papryk odkrój część z ogonkiem, usuń nasiona i wypełnij mięsnym farszem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C. Gotową paprykę podawaj z ugotowanym ryżem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka