Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Papryki faszerowane chili con carne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki duże czerwone papryki
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ryż

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso, usmaż. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Fasolę i kukurydzę odcedź z zalewy. Dodaj do usmażonego mięsa, dopraw ostrą papryką i wymieszaj.
  3. Z papryk odkrój część z ogonkiem, usuń nasiona i wypełnij mięsnym farszem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C. Gotową paprykę podawaj z ugotowanym ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE