Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Paprykowy kurczak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  piersi z kurczaka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 150 ml  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżka  masła klarowanego
  • 3 sztuki kolorowe papryki
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż będzie rumiany.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Dodaj paprykę do mięsa i smaż kilka minut. Gdy papryka zmięknie dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż wszystko jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Podlej danie białym winem i duś pod przykryciem przez 20 minut. Podawaj z pieczywem lub ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE