Dzisiaj jest: Sobota, 12.06.2021 Imieniny: Jana i Onufrego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Paszteciki oszczędne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy gorące, prosto z patelni, z dodatkiem zasmażanej, kwaszonej kapusty i ziemniaków obficie posypanych zieleniną.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mięso
    gotowane z rosołu
  • 2 szklanki  ziemniaki
    ugotowane
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  jajka
  • przyprawy
    do smaku
  • 3 sztuki  borowiki
    suszone kapelusze
  • 1/2 szklanki  mleko
  • 1/2 szklanki  woda
  • bułka tarta
    do panierowania
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. W letnim mleku z wodą moczymy grzyby, gdy napęcznieją, gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.
  2. Odparowujemy płyn, w którym się gotowały, powinny pozostać 3 duże łyżki.
  3. Na tłuszczu podsmażamy rozdrobnioną cebulę, gdy się zeszkli, odstawiamy do wychłodzenia.
  4. Gotowane mięso, ziemniaki, cebulę, grzyby dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy jajka, przyprawy, tartą bułkę namoczoną w 3 łyżkach płynu z gotowania grzybów, wyrabiamy, gdy trzeba, dodajemy niewielką ilość tartej bułki.
  5. Z masy formujemy 8 zgrabnych, jednakowej wielkości, płaskich pasztecików, panierujemy, lekko dociskając, w tartej bułce i smażymy, rumieniąc z obu stron.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

pasztecikiprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE