Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2 kg  mięsa mielonego wieprzowego
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 główka  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • vegeta
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę oczyść, pokrój w drobną kostkę. Natkę drobno posiekaj.
  2. Mięso wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i mlekiem. Przypraw do smaku vegetą i solą. Dodaj paprykę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wyrób.
  3. Masę przełóż do natłuszczonej keksówki i wstaw do piekarnika. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE