Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.10.2020 Imieniny: Lucjana i Ewarysta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Patisony faszerowane mięsem mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Patisony faszerowane mięsem mielonym to smaczne i efektowne danie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  patisony
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 250 g  mięso mielone
  • 1 sztuka  pomidory
    duży
  • 1 sztuka  cebula
  • bazylia
    suszona, do smaku
  • 2 łyżki  keczup
    pikantny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • vegeta
    do smaku
  • olej
  • bazylia
    listki, świeża

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony umyj, odetnij z nich kapelusze, a środek wydrąż łyżką.
  2. Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Pomidor razem z miąższem z patisonów pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso mielone. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj cebulę do mięsa i smaż chwilę razem.
  4. Do podsmażonego mięsa dodaj paprykę, pomidora, miąższ z patisonów oraz bazylię. Na koniec dopraw do smaku, dodaj keczup i wymieszaj.
  5. Wydrążone patisony podgotuj przez 15 minut w osolonym wrzątku. Gorące patisony wypełnij mięsnym farszem, udekoruj listkami bazylii i od razu podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie


Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

patisonmięso mielone


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE