Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 200 g sera pleśniowego złocistego
- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 3-4 sztuki jajka
- 2 sztuki bułki kajzerki
- 2 sztuki cebule
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
- 1 łyżeczka majeranku
- mleko do namoczenia bułek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułki namocz w mleku. Kiedy nasiąkną, odciśnij. Mięso wymieszaj z jajkami, odciśniętymi bułkami, pokrojoną drobno cebulą oraz przyprawami.
- Ser pokrój w kostkę. Podłużną formę do pieczenia wyłóż papierem. Mięso układaj warstwami razem z kostkami sera (muszą być równomiernie rozłożone).
- Piecz 60 minut w temperaturze 175 st. C. Pieczeń najlepiej smakuje na ciepło.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca