Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
200 g sera pleśniowego złocistego
1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
3-4 sztuki jajka
2 sztuki bułki kajzerki
2 sztuki cebule
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
1 łyżeczka majeranku
mleko do namoczenia bułek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułki namocz w mleku. Kiedy nasiąkną, odciśnij. Mięso wymieszaj z jajkami, odciśniętymi bułkami, pokrojoną drobno cebulą oraz przyprawami.
- Ser pokrój w kostkę. Podłużną formę do pieczenia wyłóż papierem. Mięso układaj warstwami razem z kostkami sera (muszą być równomiernie rozłożone).
- Piecz 60 minut w temperaturze 175 st. C. Pieczeń najlepiej smakuje na ciepło.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca