Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pieczeń rzymska z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego złocistego
  • 1 kg  mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 3-4 sztuki jajka
  • 2 sztuki bułki kajzerki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku
  • 1 łyżeczka  czerwonej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • mleko do namoczenia bułek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bułki namocz w mleku. Kiedy nasiąkną, odciśnij. Mięso wymieszaj z jajkami, odciśniętymi bułkami, pokrojoną drobno cebulą oraz przyprawami.
  2. Ser pokrój w kostkę. Podłużną formę do pieczenia wyłóż papierem. Mięso układaj warstwami razem z kostkami sera (muszą być równomiernie rozłożone).
  3. Piecz 60 minut w temperaturze 175 st. C. Pieczeń najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE