Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pieczeń w cieście z figami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 500 g  łopatki wieprzowej
  • 500 g  filetu z kurczaka
  • mielona ostra papryka
  • mielona słodka papryka
  • pieprz
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 sztuka jajko
  • 1/4 główki  kapusty włoskiej
  • 1/2 łyżeczki  kminku
  • 100 g  sera żółtego
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 5 sztuk świeżych fig
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Łopatkę i kurczaka oczyść i zmiel w maszynce. Dopraw do smaku sosem sojowym, pieprzem i papryką. Dodaj jajko i wymieszaj. Kapustę drobno poszatkuj, przełóż do miski, dopraw solą oraz kminkiem i zalej wrzątkiem. Zostaw na 3 minuty, a następnie odsącz.
  2. Rozwiń ciasto francuskie, wyłóż na nie zmielone mięso, zrób w nim na całej długości wgłębienie i włóż w nie kapustę i pokrojony w słupki ser. Zwiń ciasto i sklej brzegi.
  3. Roladę przełóż do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 180 st. C, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20 minut. Gotową pieczeń podawaj z figami skropionymi sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE