Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.03.2025 Imieniny: Zbigniewa i Partyka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczeń w ziołach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  mięsa wołowego na pieczeń
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka gałązka lubczyku
  • 1/2 sztuki pęczka bazylii
  • gałązka rozmarynu
  • 5 łyżek  oliwy
  • 250 ml  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Pietruszkę, bazylię, lubczyk i rozmaryn posiekaj. Połowę natki i resztę zieleniny wymieszaj z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj mięso.
  2. Piecz w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut pod przykryciem w 180 st. C. Po tym czasie odkryj i piecz jeszcze 20 minut, polewając powstałym sosem.
  3. Pozostałą natkę wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, majonezem, jogurtem i tymiankiem. Dopraw, polej pokrojoną w plastry pieczeń.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE