Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
1 kg mięsa wołowego na pieczeń
1 pęczek natki pietruszki
1 sztuka gałązka lubczyku
1/2 sztuki pęczka bazylii
gałązka rozmarynu
5 łyżek oliwy
250 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
tymianek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pietruszkę, bazylię, lubczyk i rozmaryn posiekaj. Połowę natki i resztę zieleniny wymieszaj z solą, pieprzem i oliwą. Natrzyj mięso.
- Piecz w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut pod przykryciem w 180 st. C. Po tym czasie odkryj i piecz jeszcze 20 minut, polewając powstałym sosem.
- Pozostałą natkę wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, majonezem, jogurtem i tymiankiem. Dopraw, polej pokrojoną w plastry pieczeń.
Źródło przepisu: przyślij przepis!