Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.08.2020 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczeń z indyka ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała pierś z indyka
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku w liściach
  • 30 dag  pieczarek
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 4 łyżki  tartego parmezanu
  • 1 szklanka  białego wina
  • 5 sztuk gałązek tymianku
  • 2 sztuki czubate łyżki masła
  • 5 łyżek  oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso lekko opłucz, osusz i przypraw solą i pieprzem. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażonego indyka przełóż do brytfanki, polej winem i obłóż tymiankiem. Piecz 60 minut w temperaturze 190 st. C, często polewając powstałym sosem.
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie dodaj rozmrożony szpinak, śmietanę i duś wszystko przez 10 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj ser, dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową pieczeń pokrój w plastry, podawaj ze szpinakiem oraz makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE