Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczeń z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  mięsa mielonego
  • 6 sztuk jajek
  • 2 sztuki suche kajzerki
  • 1 sztuka duża cebula
  • mleko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. 4 jajka ugotuj na twardo, obierz. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Bułki namocz w mleku i odciśnij.
  2. Do miski włóż mięso, przesmażoną cebulę, pozostałe jajka oraz odciśnięte bułki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Mięso dokładnie wyrób, aby wszystkie składniki się wymieszały.
  4. Formę keksową wyłóż papierem. Do formy wyłóż połowę masy mięsnej. Na mięsie ułóż ugotowane jajka i przykryj pozostałym mięsem. Powierzchnię pieczeni wyrównaj.
  5. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C. Pieczeń podawaj na zimno lub ciepło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE