Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
2 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
olej roślinny
1 kg mielonego mięsa wieprzowego
4 sztuki kromki chleba tostowego
100 g suszonych pomidorów w oleju
1 sztuka jajko
1 łyżka suszonego tymianku
sól
pieprz
200 g pomidorków koktajlowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule oraz czosnek obierz, drobno posiekaj, podsmaż na odrobinie oleju i ostudź. Do miski włóż mięso mielone. Dołóż pokrojony w kostkę chleb, pocięte suszone pomidory, cebulę z dodatkiem czosnku, jajko oraz tymianek. Składniki dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj.
- Formę wysmaruj olejem i napełnij przyrządzoną masą. Wierzch wygładź. Piecz 30 minut w temperturze 200 st. C. Na pieczeń wyłóż pomidorki koktajlowe i piecz jeszcze 10 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku