Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczona szynka nadziewana papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 2 kg  szynki wieprzowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 400 g  świeżego szpinaku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 3 łyżki  kuskusu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 1/2 łyżeczki  tymianku

Sposób przyrządzania:

  1. W mięsie ostrym nożem zrób kieszeń.
  2. Paprykę oczyść i posiekaj, szpinak rozdrobnij i przesmaż z rozgniecionym czosnkiem na maśle. W miseczce połącz szpinak, paprykę, posiekaną pietruszkę i kaszę kuskus. Dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem. Odstaw na chwilę.
  3. Kieszeń w mięsie napełnij farszem - nie upychaj zbyt mocno. Wierzch natrzyj pieprzem, solą i ziołami. Ułóż pieczeń w brytfannie, podlej 2 łyżkami wody, wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C. Piecz, skrapiając wodą przez 2 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE