Dzisiaj jest: Niedziela, 29.11.2020 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Pieczona wołowina z pastą serową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z ziemniakami puree lub cienkimi, chrupiącymi frytkami obficie posypanymi zieleniną, z dodatkiem sezonowej surówki.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 plastry  wołowina
    dość grube
  • 2 sztuki  cebula
  • 20 dag  ser żółty
    pikantny
  • oliwa
    z masłem, pół na pół
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotowujemy pastę: drobno posiekaną cebulę dusimy w niewielkiej ilości tłuszczu.
  2. Gdy się zeszkli, zestawiamy z ognia, dodajemy utarty ser, jajko, przyprawy.
  3. Składniki mieszamy i, gdy trzeba, doprawiamy do smaku.
  4. Plastry mięsa rozbijamy odwrotną stroną noża, oprószamy solą, podpiekamy na niewielkiej ilości tłuszczu na bardzo dobrze rozgrzanej patelni, rumieniąc z obu stron (przez około 5 minut).
  5. Zestawiamy z ognia, na wierzchu każdego plastra rozkładamy równą porcję pasty, rozsmarowujemy.
  6. Naczynie szczelnie przykrywamy i dopiekamy na najmniejszym ogniu ok. 10-15 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 28


Zobacz więcej na temat:

wołowinaprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE