Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczone kotlety z farszem pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 1 kg  pieczarek
  • 1 kg  kapusty kiszonej
  • 2 sztuki jajka
  • 3 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę umyj, osusz i zmiel. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Czosnek i 1/3 cebuli dodaj do mięsa, wbij jajka, dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę i uformuj z niej kulki.
  2. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z 1/3 cebuli. Powstały farsz podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziej mięsne kulki. Następnie obtocz je w bułce tartej i lekko podsmaż na oleju. Podsmażone mięso ułóż na blasze i piecz 60 minut w 180 st. C.
  3. Kapustę ugotuj do miękkości, odcedź i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Pozostałe pieczarki pokrój w plasterki, dodaj resztę cebuli, dopraw solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Upieczone kotlety wyjmij z piekarnika, polej sosem pieczarkowym i podawaj razem z kapustą.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE