Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.03.2024 Imieniny: Kazimierza i Łucji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczone pierogi z wołowiną i rodzynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 300 g  filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • pieprz
  • sól
  • curry
  • ostra papryka
  • 1 łyżka  rodzynek
  • 3 sztuki suszone pomidory
  • 3 sztuki garści świeżego szpinaku
  • 2 łyżki  orzeszków piniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dopraw i dokładnie wymieszaj.
  2. Dodaj rodzynki, odsączone i pokrojone suszone pomidory oraz orzeszki piniowe. Wymieszaj.
  3. Ciasto pokrój na duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż farsz. Na każdej porcji połóż po kilka liści umytego i osuszonego szpinaku. Dokładnie sklej pierogi w trójkąt. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE