Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 sztuka jajko
- Farsz
- 300 g filetu z piersi kurczaka
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- pieprz
- sól
- curry
- ostra papryka
- 1 łyżka rodzynek
- 3 sztuki suszone pomidory
- 3 sztuki garści świeżego szpinaku
- 2 łyżki orzeszków piniowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dopraw i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj rodzynki, odsączone i pokrojone suszone pomidory oraz orzeszki piniowe. Wymieszaj.
- Ciasto pokrój na duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż farsz. Na każdej porcji połóż po kilka liści umytego i osuszonego szpinaku. Dokładnie sklej pierogi w trójkąt. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Podawaj z sosem czosnkowym.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia