Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pieczone pierogi z wołowiną i rodzynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 300 g  filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • pieprz
  • sól
  • curry
  • ostra papryka
  • 1 łyżka  rodzynek
  • 3 sztuki suszone pomidory
  • 3 sztuki garści świeżego szpinaku
  • 2 łyżki  orzeszków piniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dopraw i dokładnie wymieszaj.
  2. Dodaj rodzynki, odsączone i pokrojone suszone pomidory oraz orzeszki piniowe. Wymieszaj.
  3. Ciasto pokrój na duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż farsz. Na każdej porcji połóż po kilka liści umytego i osuszonego szpinaku. Dokładnie sklej pierogi w trójkąt. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE