Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka kurczak
150 g białej kiełbasy
1 sztuka cebula
1 sztuka jabłko
100 g orzeszków piniowych
50 g startego parmezanu
50 g bułki tartej
1 sztuka jajko
100 ml koniaku
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłko obierz, pokrój w kostkę, zalej koniakiem i odstaw na kilka minut. Następnie dodaj jajko, rozdrobioną kiełbasę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, orzeszki piniowe oraz starty parmezan. Wymieszaj, dopraw do smaku.
- Kurczaka umyj i nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Otwór zszyj. Mięso włóż do formy, posmaruj olejem i oprósz solą oraz pieprzem. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 st. C. Po 60 minutach zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze 15 minut.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników