Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczony kurczak faszerowany białą kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka kurczak
  • 150 g  białej kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jabłko
  • 100 g  orzeszków piniowych
  • 50 g  startego parmezanu
  • 50 g  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 100 ml  koniaku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłko obierz, pokrój w kostkę, zalej koniakiem i odstaw na kilka minut. Następnie dodaj jajko, rozdrobioną kiełbasę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, orzeszki piniowe oraz starty parmezan. Wymieszaj, dopraw do smaku.
  2. Kurczaka umyj i nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Otwór zszyj. Mięso włóż do formy, posmaruj olejem i oprósz solą oraz pieprzem. Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 st. C. Po 60 minutach zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE