Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pieczony udziec jagnięcy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  udźca jagnięcego bez kości
  • 8 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki gałązki rozmarynu
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oczyść, umyj, osusz i natrzyj pieprzem wymieszanym z solą. 4 ząbki czosnku obierz, pokrój w słupki i naszpikuj nim mięso. Dodaj igiełki rozmarynu i ułóż udziec w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posmaruj olejem, podlej wodą i dodaj pozostały czosnek oraz rozmaryn.
  2. Tak przygotowane mięso piecz 1,5 godziny w 180 st. C. Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale zostaw w nim mięso na kolejne 15 minut. Gotowe danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE