Dzisiaj jest: Piątek, 18.06.2021 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pierś kurczaka w pieczarkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z piersi kurczaka
  • kilka dużych pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i lekko rozbij na kotlety. Następnie dopraw solą, pieprzem i ziołami. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Do obsmażonego mięsa dodaj pieczarki. Chwilę podsmaż, żeby puściły sok. Następnie dodaj posiekaną cebulę. Duś wszystko razem przez kilkanaście minut pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE