Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 1 sztuka pierś z indyka o wadze 800 g
- 100 g żurawiny
- 100 g żółtego sera
- 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 50 g cukru
- ostra papryka
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i natnij ją wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprósz mięso solą, pieprzem i mieszanką papryk. Zawiń w folię aluminiową i włóż na 60 minut do lodówki.
- Żurawinę umyj, osusz. Ser pokrój w kostkę, wymieszaj go z żurawiną, cukrem i mąką ziemniaczaną.
- Powstałym farszem wypełnij kieszonki w mięsie. Otwór dokładnie zepnij wykałaczkami. Mięso posmaruj olejem i zawiń w folię aluminiową.
- Piecz 60 minut w 190 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka