Dzisiaj jest: Czwartek, 27.01.2022 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pierś z indyka faszerowana żurawiną i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka o wadze 800 g
  • 100 g  żurawiny
  • 100 g  żółtego sera
  • 1/2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 50 g  cukru
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i natnij ją wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprósz mięso solą, pieprzem i mieszanką papryk. Zawiń w folię aluminiową i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Żurawinę umyj, osusz. Ser pokrój w kostkę, wymieszaj go z żurawiną, cukrem i mąką ziemniaczaną.
  3. Powstałym farszem wypełnij kieszonki w mięsie. Otwór dokładnie zepnij wykałaczkami. Mięso posmaruj olejem i zawiń w folię aluminiową.
  4. Piecz 60 minut w 190 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE