Dzisiaj jest: Niedziela, 03.11.2024 Imieniny: Sylwii i Huberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierś z indyka faszerowana żurawiną i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś z indyka o wadze 800 g
  • 100 g  żurawiny
  • 100 g  żółtego sera
  • 1/2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 50 g  cukru
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i natnij ją wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprósz mięso solą, pieprzem i mieszanką papryk. Zawiń w folię aluminiową i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Żurawinę umyj, osusz. Ser pokrój w kostkę, wymieszaj go z żurawiną, cukrem i mąką ziemniaczaną.
  3. Powstałym farszem wypełnij kieszonki w mięsie. Otwór dokładnie zepnij wykałaczkami. Mięso posmaruj olejem i zawiń w folię aluminiową.
  4. Piecz 60 minut w 190 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE