Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pojedyncze piersi kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • oliwa
  • cukier
  • 1 opakowanie  jasnego sosu pieczeniowego
  • 1/2 szklanki  mrożonych wiśni

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi z kurczaka skrop oliwą, posyp przyprawą i odstaw na kilka minut.
  2. Podsmaż piersi kurczaka na rozgrzanej patelni, a następnie przełóż je na 10-20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 st. C.
  3. Przygotuj jasny sos do pieczeni według przepisu na opakowaniu.
  4. Do gorącego sosu dodaj wydrylowane wiśnie i zagotuj. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną cukru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE