Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Piersi kurczaka w miodowym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu i sezonowej, łagonej w smaku surówki.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  filet z kurczaka
  • 4 ząbki  czosnek
  • 1 łyżeczka  pieprz
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
  • 1/2 łyżeczki  sól
  • mąka
    do panierowania
  • oliwa
  • 1 szklanka  mleko
  • 4 łyżki  miód

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte, osuszone porcje mięsa nacieramy wymieszanymi przyprawami, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę wraz z ząbkami czosnku, gdy się zrumienią, odrzucamy je, a na tłuszcz kładziemy oprószone mąką filety i smażymy, rumieniąc z obu stron.
  3. Zmniejszamy ogień, zalewamy kurczaka mlekiem wymieszanym z miodem, naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy przez 20-25 minut.
  4. Sos powinien być lekko pikantny, z lekką nutą słodyczy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE