Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki filety z kurczaka
1 sztuka szkl. mąki
1 sztuka szkl. wody
1 sztuka jajko
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
olej
- Sos czosnkowy
4 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanego koperku
4 łyżki majonezu
300 ml jogurtu naturalnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety umyj, pokrój na kotlety i lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem.
- Mąkę wymieszaj ze szklanką wody. Dodaj sól, jajko oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
- Do ciasta włóż kurczaka i wstaw na godzinę do lodówki. Wyjmij mięso z ciasta i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj koperek i wymieszaj. Gotowym sosem polej kotlety.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka