Dzisiaj jest: Niedziela, 03.03.2024 Imieniny: Tycjana i Kunegundy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Piersi kurczaka w sosie czosnkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z kurczaka
  • 1 sztuka szkl. mąki
  • 1 sztuka szkl. wody
  • 1 sztuka jajko
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej
    Sos czosnkowy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • 4 łyżki  majonezu
  • 300 ml  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, pokrój na kotlety i lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem.
  2. Mąkę wymieszaj ze szklanką wody. Dodaj sól, jajko oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
  3. Do ciasta włóż kurczaka i wstaw na godzinę do lodówki. Wyjmij mięso z ciasta i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj koperek i wymieszaj. Gotowym sosem polej kotlety.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE