Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Piersi z kurczaka zapiekane w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • ciasto francuskie
  • ser żółty
  • pieczarki
  • 1 sztuka jajko
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka przekrój na pół, oprósz solą, pieprzem i oregano.
  2. Ciasto francuskie przytnij do wielkości filetów i połóż na blasze obsypanej mąką.
  3. Z jednej i drugiej strony wzdłuż dłuższego boku ciasta zrób 8-centymetrowe nacięcia w 2-centymetrowych odstępach. Pośrodku ciasta musi zostać nieprzekrojony pas o szerokości 5 cm.
  4. Na cieście połóż pierś z kurczaka, a na niej plasterek sera. Na wierzch wyłóż podsmażone z cebulą pieczarki.
  5. Zapleć paseczki ciasta, zostawiając między nimi małe przerwy. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 30 minut . Podawaj z sałatą i pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE