Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantny gulasz jaglany z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jaglanej
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 3 łyżeczki  pasty curry
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 l  bulionu lub rosołu
  • 200 ml  śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną dymkę (trochę szczypiorku zostaw do dekoracji), chwilę podsmażaj, dodaj pastę curry i wymieszaj. Dodaj mięso pokrojone w kostkę, oprószone solą i pieprzem. Mieszając, obsmażaj minutę lub dwie.
  2. Dodaj kaszę i bulion, gotuj pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania wlej śmietankę, przypraw do smaku.
  3. Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE