Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 100 g kaszy jaglanej
- podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżeczki pasty curry
- 2 łyżki oliwy
- 1 pęczek dymki
- 1 l bulionu lub rosołu
- 200 ml śmietanki 30%
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną dymkę (trochę szczypiorku zostaw do dekoracji), chwilę podsmażaj, dodaj pastę curry i wymieszaj. Dodaj mięso pokrojone w kostkę, oprószone solą i pieprzem. Mieszając, obsmażaj minutę lub dwie.
- Dodaj kaszę i bulion, gotuj pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania wlej śmietankę, przypraw do smaku.
- Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca